Hvem er vi?

Vi underviser forskelligt og i forskellige yogaformer, men vores fælles udgangspunkt er tryghed, nærvær og fællesskab, og vi sætter en ære at møde dig der, hvor du er.


Anette

Min historie strækker sig efterhånden over 40+ år, og der er meget, der kan siges om den – men der, hvor jeg vil starte historien, er i Afrika. Jeg var nemlig så heldig at få lov til at bo 5,5 år i Afrika, da jeg var barn – de mest fantastiske år af min barndom.

Desværre blev de fulgt af de sværeste år i min barndom. Det startede, da jeg kom hjem fra Afrika og som 9-årig startede i 4. klasse i en folkeskole i Danmark. Det var i 1990, og dengang var det ikke så normalt at bo i udlandet, som det er i dag – og derfor var det også svært for mine klassekammerater at forstå. Og når børn ikke forstår, kan det hurtigt ende i drillerier, mobning og holden udenfor.

Nu vil jeg ikke koge suppe på den ulykke, jeg følte over at komme tilbage til Danmark, men jeg vil dog sige, at det plantede en følelse i mig af ikke at være god nok. En følelse, som har fulgt mig i mange år, og som har ligget til grund for mange udfordringer og forliste venskaber og forhold.

Sluge kamelerne

Jeg har siden dengang følt, at jeg var nødt til at gøre alt perfekt, og at jeg bestemt ikke måtte blive vred, sige nej, eller vælge at gøre det, som føltes rigtigt og godt for mig. Jeg måtte bare sluge kamelerne, selvom de gjorde mig ked af det, og at jeg følte mig mindre værd i forhold til andre.

Det er blevet den livsudfordring, som dukker op igen og igen, og som jeg har brugt hele mit voksenliv på at arbejde og tage livtag med. Det er en rejse, som til tider er udfordrende og trækker tænder ud, og det er samtidig også den smukkeste rejse med de vildeste indsigter, læring og udvikling, som bringer mig tættere og tættere på min essens og på det, jeg er sat her i verden for.

Yogaen – en gamechanger

Der er igen tvivl om, at yogaen har været en gamechanger for mig på denne rejse, og at det at støde på den i 2013 og i 2016 uddanne mig til yogainstruktør hos Kristine Mikkelsen i Randers har skabt store forandringer i mit liv. Og den har skabt grobund for et ønske om mere. Et ønske om at gå endnu dybere, at blive endnu klogere på mig selv, at tage endnu større skridt i min udvikling, og derfor uddannede jeg mig i 2022 til coach fra Sofia Mannings Hus. Ikke blot for at kunne fortsætte min egen udvikling, men også for at kunne hjælpe andre endnu bedre på deres vej med en kombination at yoga, coaching og min erfaring.

Min rejse – min læring

Selvom vejen har været lang og til tider hård, så jeg så taknemlig for den rejse, jeg er på, for hvor
har jeg lært meget. Jeg har lært:

  • at mærke mig selv
  • at stå ved mig selv
  • at vælge til og fra med hjertet
  • at være blid ved mig selv
  • at kunne sætte mig i andres sted
  • at det at ville andre det godt og hjælpe er fantastiske egenskaber – specielt, når den er balanceret, og jeg husker mig.
  • at være kærlig overfor mig selv
  • at vælge mig til først og at forstå, at det ikke er egoistisk, og at det kommer alle til gavn.
  • og meget meget mere.

Helt andet sted

Så i dag står jeg et helt andet sted, end jeg gjorde for bare 10 år siden. Jeg kan i dag se, at alt, hvad jeg har oplevet igennem mit liv, har bidraget til en masse gaver og skatte i min skatkiste. Skatte, som jeg i dag benytter mig af i min yogaundervisning, i mine coachingsessioner og på de kurser og forløb, jeg og vi udbyder. Skatte som fx empati, indlevelse, forståelse, omsorg, ærlighed, rummelighed og meget, meget mere. I dag er livet ikke bare en lille smule sjovere – det er fantastisk.

Jeg håber, at jeg også kan få lov til at hjælpe dig med at finde ind til det sted i dig, hvor du kan se den helt særlige og unikke person, du er – og alle de gaver, du har fået med i din skatkiste.

Kærligst
Anette

Claes

Jeg sagde engang til Anette: “Er du sikker på, du ved, hvad du har startet her – jeg tror ikke, der er nogen vej tilbage nu”.

Det var efter vores første fire dages yogaretreat sammen (Anettes idé) og mit første møde med yogaen – jeg fik ret. Jeg tror ikke, Anette havde forestillet sig, hvilken effekt yogaen ville få for os, og at der fra det øjeblik, vi tog skridtet, ingen vej var tilbage.

Jeg fik min første dybere introduktion til yogaens mysterier i 2013, hvor min personlige rejse for alvor blev kick-startet af 3 indiske mestre og Swamier hos Sivananda Yoga Vidya Peetham. Det var her jeg blev uddannet yogalærer, og det var dem, mine første læremestre, der for alvor bragte mig ind på den vej, jeg har gået siden.

Livet er i sandhed fantastisk og overraskende.

Den vej, jeg så for mig i 2013, da jeg var nyuddannet, er langt fra den vej, jeg går nu. Dengang ville jeg fordybe mig i asanas, pranayama og universel abstrakt visdom. Jeg skulle rejse mystiske energier og stilne sindet ved at meditere på intetheden. Dengang stillede jeg mig uforstående overfor hinduismens mange guder, og hele konceptet af tro forekom mig fremmed. Jeg er i høj grad et barn af vestens rationelle tænkning, og ønsket om den videnskabelige forklaring har altid ligget dybt i mig. Jeg er afmålt, analyserende og behersket af natur.

Den fysiske yoga står mit hjerte meget nær, det er et fantastisk værktøj til at vedligeholde og styrke kroppen og til at rejse i sindets gåder og afkroge. Men min rejse har i sandhed vist mig, at min vej er mere mangfoldig, end jeg troede. Lige så snart du tror, du ved noget og er sikker, så tager det hele en drejning, og så står du der.

Når mennesker lægger planer, så griner Gud.

Det var det, der skete for mig, jeg lagde planer, og Gud grinte i det skjulte. Det, der dengang forekom mig allermest fremmedartet og grænseoverskridende på alle måder, er nu blevet noget af det, som jeg elsker mest. Chanting, bøn, overgivelse og taknemlighed til det, der er større end mig selv, til skaberen, til det der gennemtrænger os alle, til det som er manifesteret i selve den skabelse, som begyndte i tidernes morgen, og som jeg selv har været en del af lige siden.

Livet er i sandhed overraskende, og det kan ikke sættes i bås.

Jeg øver mig hver dag på at acceptere og give slip på alt det, jeg ikke kan kontrollere – på at have tillid til at det, der skal ske, rent faktisk sker. Jeg overgiver mig, og husker mig selv på, at jeg ikke har alle svarene. Jeg minder mig selv om at være taknemlig for alt, der bliver mig givet. Taknemlig for hvert et skridt, jeg tager på denne jord.

Jeg er evigt taknemlig for, at jeg mødte Anette, og at hun tog mig med på det første yogaretreat (selvom jeg strittede i mod), og jeg er evigt taknemlig for de tre læremestre, som åbnede min vej for mig. En vej der for mig handler om taknemlighed, overgivelse og kærlighed, en vej som jeg først nu for alvor begynder at forstå handler om at gå med hjertet først.

“Serve, Love, Give, Purify, Meditate, Realize”
– Swami Sivananda –

Kærligst
Claes

Om Anette & Claes

Hos os træder du ind i et rum, hvor du har plads til at udvikle, føle, reflektere eller blot at være. Det er her, hvor du kan finde ind til dig selv og mærke forbindelsen.

Online yoga

Anette & Claes Online er vores måde at skabe en tryg base for dig. Et sted, hvor du altid kan finde det, du behøver. Et sted, hvor du altid kan finde hjem til dig selv.

Udvikling med hjertet først hos Anette & Claes

Når du går med hjertet først, er du i forbindelse. I forbindelse med din essens, med det der er større end dig selv, med det guddommelige, som gennemtrænger alt. Når du tør stå der, står du i dit eget rene lys, og der kan du ikke være forkert.

Tilmeld nyhedsbrev

Vil du være opdateret på kommende arrangementer og seneste nyt fra Anette & Claes?

Tilmeld dig vores nyhedbrev!